Προϊόντα

Γομαλάκα Ξανθιά 100gr (Shellac)

Γομαλάκα Ξανθιά 100gr (Shellac) Νέο Προϊόν Made in Italy
Γομαλάκα Ξανθιά 100gr (Shellac)
Kωδικός 20544
Τιμή 4,50€
Διαθεσιμότητα Άμεσα Διαθέσιμο
Αγορά
Προσθήκη στα αγαπημένα
Περιγραφή
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η γομαλάκα (Shellac, Gomme-Laque) είναι εντελώς ακίνδυνη φυσική ζωϊκή ρητίνη που παράγεται από τα θηλυκά κολεόπτερα Kerria Lacca που την εκκρίνουν ως προστατευτική ουσία στα κλαδιά των δένδρων (είδη Συκιάς) που κατοικούν στα δάση της Ινδονησίας, Ινδίας και Ταυλάνδης.

Είναι υλικό με μεγάλες αντοχές, άοσμη, λειτουργεί ως αδιάβρωχο μονωτικό, με φυσικές χρωστικές και κερί, ενώ διαθέτει και φυσική προστασία στην UV ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα να μην αποχρωματίζεται αλλά και να μην σκουραίνει στη διάρκεια του χρόνου.

Διαλύεται μόνο σε οινόπνευμα σε αναλογία 1 μέρος γομαλάκας προς 2,5 μέρη καθαρού οινοπνεύματος 95 βαθμών, κι ανάλογα πόσο αραιό η παχύρευστο μίγμα θέλετε.

Η ξανθιά γομαλάκα είναι η καλύτερη ποιότητα γομαλάκας με το λιγότερο κερί, ιδανική για το πιο φυσικό, γυαλιστερό και διάφανο λουστράρισμα σε επιφάνειες ξύλου με τη γαλλική μέθοδο το γνωστό λουστράρισμα με χρήση μπάλας. Χρησιμοποιείται επίησης στην οργανοποιία για λουστράρισμα των μουσικών οργάνων και στην αγιογραφία σαν στερεωτικό χρυσού.

Ενδεικτική αναλογία είναι 40gr γομολάκας με 100gr καθαρού οινοπνεύματος 95 βαθμών.

Προσοχή: Τα 100gr καθαρού οινοπνεύματος δεν είναι 100ml αλλά χονδρικά είναι περίπου ~80ml (εξαρτάται από το ειδικό βάρος, τον αλκοολικό βαθμό και τη θερμοκρασία)