Δευ - Παρ 08:00 - 17:00 & Σαβ 08:00 - 14:00
info@kantarzoglou.gr
Greeceuk
Αρχική     Δομικά Κονιάματα     Κόλλες Πλακιδίων   BAUFLEX FIBER C2TE S1 25Kgr Εύκαμπτη Ινοπλισμένη Ρητινούχα Κόλλα Πλακιδίων Λευκή

BAUFLEX FIBER C2TE S1 25Kgr Εύκαμπτη Ινοπλισμένη Ρητινούχα Κόλλα Πλακιδίων Λευκή

BAUFLEX FIBER C2TE S1 25Kgr Εύκαμπτη Ινοπλισμένη Ρητινούχα Κόλλα Πλακιδίων Λευκή
BAUFLEX FIBER C2TE S1 25Kgr Εύκαμπτη Ινοπλισμένη Ρητινούχα Κόλλα Πλακιδίων Λευκή
Kωδικός 33507
Κατασκευαστής Bauer
Τιμή 17,50€
Διαθεσιμότητα Εξαντλημένο
Περισσότερα
Πίσω σε: Κόλλες Πλακιδίων
Προσθήκη στα αγαπημένα
Share on FB Share on Twitter Share on Pinterest

Περιγραφή

BAUFLEX FIBER
Εύκαμπτη ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα τεχνολογίας LOW DUST.


Περιγραφή

Υψηλών προδιαγραφών ρητινούχα κόλλα πλακιδίων τσιμεντοειδούς βάσης για υψηλές απαιτήσεις πρόσφυσης στις επιφάνειες και υψηλή αντοχή σε ρηγματώσεις, έντονες συστολοδιαστολές, παγετό και υγρασία. Ιδανική για συγκόλληση πλακιδίων όλων των τύπων (π.χ. gres, porselanato, κεραμικό γρανίτη τύπου μαρμάρου) φυσικών λίθων και πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων και βάρους σε τοίχους και δάπεδα. Για εσωτερικές και εξωτερικές εφαρμογές

Χρήσεις και παραδείγματα εφαρμογών
Τοίχοι
Δάπεδα
Πάγκοι εργασίας (1)
Εσωτερικοί χώροι
Εξωτερικοί χώροι
Ξηρά και υγρά περιβάλλοντα
Μπάνια
Πισίνες
Ενδοδαπέδια θέρμανση
Υποστρώματα
Τούβλα / σκυρόδεμα (2)
Τσιμεντοκονιάματα (2)
Επιχρίσματα / σοβάδες (4)
Ελαφριά τούβλα / πορομπετόν (2) (3)
Τσιμεντοσανίδες / Γυψοσανίδες (2) (3) (4)
Ινοτσιμέντο (2)
Παλιά στρώση από κεραμικά πλακίδια (5)
Ξύλινα δάπεδα (6)
Σκληρή φυσική πέτρα (6)
(1) Τα πλακίδια πρέπει να αρμολογούνται με εποξειδικό αρμόστοκο EPOGROUT
(2) Υπό την προϋπόθεση ότι η επιφάνεια είναι επαρκώς επίπεδη.
(3) Ασταρώστε με αραιωμένο Superlat latex 1: 1 με νερό
(4) Σε υγρές συνθήκες (πχ μπάνια) εφαρμόστε πρώτα ELASTOSIL ή AQUASIL FLEX.
(5) Ασταρώστε με Supergrip σε μία στρώση αραιωμένο 1: 1 με νερό
(6) Μόνο με χρήση μεμβράνης αποσύμπλεξης.

Σημείωση: Ορισμένοι τύποι φυσικής πέτρας (π.χ. ασβεστόλιθος, λεπτό μάρμαρο, τραβερτίνη και ορισμένοι γρανίτες) μπορεί να είναι επιρρεπείς σε αλλοίωση του χρώματος από το νερό της κόλλας. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η χρήση λευκού τσιμεντοειδούς συγκολλητικού ταχείας ωρίμανσης της BAUER * Περαιτέρω εφαρμογές είναι δυνατές με την προσθήκη του Superlat Latex για την επίτευξη μεγαλύτερης ευκαμψίας, αυξημένης πρόσφυσης και μείωσης της διαπερατότητας σε νερό.

Περιορισμοί
Δεν είναι κατάλληλη για μεταλλικά υποστρώματα, βαμμένες επιφάνειες, κόντρα πλακέ τοίχους καθώς και φυσική πέτρα ευαίσθητη στην υγρασία.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πυκνότητα ξηρού κονιάματος: 1,4 Kg/L
Χρόνος ζωής στο δοχείο: περίπου 5 ώρες
Χρόνος για μικρο-ρυθμίσεις: έως 30 λεπτά.
Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής: έως 30 λεπτά Ο ανοιχτός χρόνος / χρόνος μικρο-ρυθμίσεων επεκτείνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, όταν τοποθετούνται πλακίδια σε μη απορροφητικά υποστρώματα ή όταν τοποθετούνται πλακίδια χαμηλής απορροφητικότητας.
Κατανάλωση: 1,5-4,0 Kg/m2. Μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη φύση και την επιπεδότητα της επιφάνειας και τη μυστρί που χρησιμοποιείται.
Ολίσθηση: ? 0,5 mm
Παραμόρφωση: ? 2 mm
Πάχος εφαρμογής: έως 15 mm
Θερμοκρασία εφαρμογής: + 5 οC έως + 35 οC
Πρόσφυση στο σκυρόδεμα, 28 ημέρες: ? 1,0 N/mm2
Πρόσφυση μετά από θέρμανση: ? 1,0 N/mm2
Πρόσφυση μετά από εμβάπτιση σε νερό: ? 1,0 N/mm2
Πρόσφυση μετά από κύκλους ψύξης/θέρμ: ? 1,0 N/mm2
Έτοιμο προς χρήση: μετά από 7 ημέρες
Αρμολόγηση σε τοίχους: μετά από 4-6 ώρες
Αρμολόγηση σε δάπεδα: μετά από 24 ώρες

Προετοιμασία επιφάνειας

Τα υποστρώματα πρέπει να είναι επίπεδα, συμπαγή, άκαμπτα, ανθεκτικά, ξηρά, χωρίς ανιούσα υγρασία και απαλλαγμένα από οποιουσδήποτε παράγοντες που εμποδίζουν την συγκόλληση όπως λάδια, σκόνες κλπ.
Αφαιρέστε τα σαθρά υλικά και καθαρίστε με κατάλληλη μηχανική μέθοδο. Τα υποστρώματα βάσεως τσιμέντου πρέπει να έχουν ωριμάσει (σκληρύνει) πλήρως και να μην επηρεάζονται από συρρίκνωση ξήρανσης και να έχουν υπολειπόμενη υγρασία ? 2 CM-%.. Τα υποστρώματα από ανυδρίτη πρέπει να έχουν υπολειπόμενη υγρασία ? 0,5 CM-%.

Επιπεδότητα επιφάνειας: Ως επιπεδότητα επιφάνειας ορίζεται η απόκλιση ύψους της επιφάνειας ενός δαπέδου σε μικρές αποστάσεις σε έναν χώρο. Με απλούστερους όρους, είναι η ανομοιομορφία της επίστρωσης ενός υποστρώματος.
ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ από ευθεία πήχη 2 μέτρων που έρχεται σε επαφή με την GR-TDS BAUER_Bauflex fiber_20.01.2020 επιφάνεια για τον τύπο SR1 = 3mm. Ο τύπος επιφάνειας SR1 συνιστάται για την άμεση τοποθέτηση
πλακιδίων και πλακών με κόλλες πλακιδίων. Σε υποστρώματα με μεγάλες ανομοιομορφίες στο ύψος > 3 mm και έως 20 mm συνίσταται η εφαρμογή μιας στρώσης Hardox Flu 300 αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Εξασφαλίστε επιφάνειες επίπεδες και σταθερές, εντελώς στεγνές και χωρίς τάσεις συρρίκνωσης. φαιρέστε αποκολλημένα ή σαθρά τμήματα, λάδια, σκόνη, κλπ. Σφραγίστε και αποκαταστήστε τυχόν μεγάλα κενά ή ρωγμές. Στις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το έδαφος (π.χ. υπόγεια) βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ανιούσα υγρασία.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ

Ελάχιστοι χρόνοι ωρίμανσης («σκλήρυνσης»):
- Σκυρόδεμα και τοιχοποιία από τούβλα: περισσότερο από 4εβδομάδες.
- Τσιμεντοκονιάματα: περισσότερο από 3 εβδομάδες.
- Τσιμέντο-σοβάδες: περισσότερο από 2 εβδομάδες.
- Επιχρίσματα: περισσότερο από 4 εβδομάδες.
- Ειδικά κονιάματα δαπέδων (πχ αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα): σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ελαφριά τούβλα / πορομπετόν

Αφήστε το κονίαμα χτισίματος να στεγνώσει για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν από την εφαρμογή του επιχρίσματος. Εάν πρόκειται να τοποθετηθούν πλακάκια απευθείας, ο τοίχος πρέπει να είναι ομαλός και επαρκώς επίπεδος (SR1).
Υφιστάμενα πλακίδια.
Για τοίχους βεβαιωθείτε ότι τα υπάρχοντα πλακάκια / πέτρα είναι καλά συγκολλημένα και σε σταθερό υπόστρωμα που είναι ικανό να υποστηρίξει το βάρος των νέων πλακιδίων.
Για δάπεδα βεβαιωθείτε ότι τα υπάρχοντα πλακάκια έχουν καλή πρόσφυση με το υπόστρωμα. Όταν εφαρμόζουμε σε υπάρχουσα εγκατάσταση με πλακίδια, πρέπει πάντα να ασταρώνουμε με μια στρώση από Supergrip. Αφαιρέστε τυχόν βερνίκια, κερί, γράσο κλπ με ένα κατάλληλο καθαριστικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλα υποστρώματα και προετοιμασία, επικοινωνήστε με το Τεχνικό Τμήμα της BAUER

Προετοιμασία μίγματος
1. Το υλικό προετοιμάζεται σε κατάλληλο δοχείο,ρίχνοντας αρχικά την απαιτούμενη ποσότητα νερού και στη συνέχεια προσθέτοντας σταδιακά το περιεχόμενο του σάκου, ενώ αναδεύετε με έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα σε χαμηλές στροφές (300 rpm).
2. Αναμείξτε μέχρι να επιτευχθεί ένα ομοιογενές μίγμα χωρίς σβόλους και συσσωματώματα.
3. Αφήστε το κονίαμα να ηρεμήσει για 2-3 λεπτά πριν ξανά αναδεύσετε για λίγο. Απαιτούμενη ποσότητα νερού για εφαρμογή σε τοίχους περίπου 7,5 L για 1 σακί 25 Kg ή 1,5 L για 1 σακί 5 Kg.

Απαιτούμενη ποσότητα νερού για εφαρμογή σε δάπεδο περίπου 8 L για 1 σακί 25 Kg ή 1,6 L για 1 σακί 5 Kg. Η ποσότητα του νερού? ανάμιξης είναι ενδεικτική? και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογη ποσότητα νερού? για περισσότερο ή λιγότερο θιξοτροπική σύσταση ανάλογα με την απαιτούμενη εφαρμογή? . Η προσθήκη πολύ περισσότερου νερού (> 10%) από την ενδεικνυόμενη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του πάχους της τελικής στρώσης κάλυψης κατά τη διάρκεια της σκλήρυνσης και κατά συνέπεια σε μείωση της αντοχής του κονιάματος. Συστήνεται περιοδικά η ανάδευση του μίγματος (ανά 45-60 λεπτά) χωρίς προσθήκη επιπλέον νερού

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο χρόνος ζωής στο δοχείο / ανοιχτός χρόνος εφαρμογής μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία: υψηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε μείωση του χρόνου, χαμηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε αύξηση του χρόνου ζωής και εφαρμογής. ΜΗΝ εφαρμόζετε το υλικό σε θερμοκρασίες κάτω από 5 °C ή σε μεγαλύτερη από 30 οC

Οδηγίες χρήσης
1. Εφαρμόστε το μίγμα στο υπόστρωμα με την χρήση κατάλληλης μεταλλικής οδοντωτής σπάτουλας, ανάλογα με το απαιτούμενο πάχος και απλώστε εξασφαλίζοντας ότι όλες οι ραβδώσεις της κόλλας κινούνται προς μία κατεύθυνση (όχι κυκλικά).
2. Για να εξασφαλιστεί βελτιωμένη πρόσφυση στο υπόστρωμα, πρώτα απλώστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας με το λείο πλευρά της σπάτουλας και εφαρμόστε αμέσως το επιθυμητό πάχος κόλλας με το χαραγμένο άκρο της σπάτουλας, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του πλακιδίου που πρόκειται να εγκατασταθεί. Εάν το πίσω μέρος των πλακιδίων είναι σκονισμένο, συνιστούμε να γίνεται πλύση με καθαρό νερό. Εντός 20-25 min, στερεώστε τα πλακίδια ένα προς ένα και πιέστε τα για να εξασφαλίσετε σταθερή επαφή.
3. Η κόλλα μπορεί να εφαρμοστεί σε πάχος στρώσης από 2 έως 6mm και μέχρι 15 mm σε ορισμένα σημεία αν είναι απαραίτητο. Εάν τοποθετείτε πλακίδια μεγάλου μεγέθους / βαριά, εφαρμόστε πρόσθετη κόλλα στο πίσω μέρος των πλακιδίων (back buttering method).
4. Για εγκατάσταση πλακιδίων: πιέστε το πλακίδιο δυνατά στις ραβδώσεις της κόλλας για να τοποθετηθεί στη θέση του και έπειτα πιέστε με ελαφρά συστροφή / ολίσθηση δεξιά και αριστερά καθέτως των γραμμών της κόλλας για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη επαφή με την κόλλα και την μέγιστη διαβροχή του πλακιδίου.
Για εγκατάσταση ψηφίδων: χρησιμοποιώντας μία ελαστική σπάτουλα πλακιδίων, πιέστε τις ψηφίδες στην κόλλα και τοποθετήστε τις στην απαιτούμενη θέση.
Πάντα να ελέγχεται και να καθαρίζεται την πίσω όψη των πλακιδίων εάν είναι βρώμικη. Συνίσταται η πλύση με καθαρό νερό.
5. Τοποθετήστε τα πλακίδια/ψηφίδες πριν το συγκολλητικό υλικό σχηματίσει επιφανειακή μεμβράνη (συνήθως πάνω από 25 λεπτά στους 20 °C, ανάλογα και με το πορώδες της επιφάνειας / τις ατμοσφαιρικές συνθήκες). Εάν έχει σχηματιστεί
επιφανειακή μεμβράνη, αφαιρέστε την κόλλα και GR-TDS BAUER_Bauflex fiber_20.01.2020 εφαρμόστε νέα στρώση κόλλας. Απορρίψτε οποιαδήποτε ποσότητα κόλλας έχει αρχίσει να στεγνώνει και ποτέ μην προσθέτετε επιπλέον νερό. Πριν από την τοποθέτηση των πλακιδίων, βεβαιωθείτε ότι το υπόστρωμα είναι επίπεδο (SR1) σύμφωνα και με τα αναγραφόμενα παραπάνω, καθώς η επιπεδότητα του υποστρώματος είναι καθοριστικής σημασίας για την σωστή και εύκολή κάλυψη της επιφάνειας της πλάτης των πλακιδίων ιδιαιτέρως όσο αυξάνεται το μέγεθός τους. Εάν η επιφάνεια έχει μικρό? -ανωμαλίες ή απαιτείται μεγαλύτερο πάχος κόλλας για το αλφάδιασμα, τοποθετείστε μια στρώση κόλλας με το απαιτούμενο πάχος στην επιφάνεια και άλλη μια στρώση κόλλας στην πίσω επιφάνεια του πλακίδιού. Τοποθετήστε το πλακίδιο στη θέση του και πιέστε για να εξασφαλίσετε μεγάλη επιφανειακή κάλυψη (τουλάχιστον 70%). Σε χώρους εκτεθειμένους σε
έντονη κυκλοφορία, για τοποθέτηση πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων και σε εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της διπλής επάλειψης (επάλειψη και στην πλάτη του πλακιδίου) για να εξασφαλίσετε κάλυψη 100 %. Ο ανοιχτός χρόνος κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ηλιακό φως, υψηλές θερμοκρασίες, ξηρή ατμόσφαιρα κ.λπ.) ή σε πολύ απορροφητικές επιφάνειες μπορεί να μειωθεί ακόμη και σε λίγα λεπτά. Για αυτό το λόγο ελέγχετε περιοδικά με τα
δάχτυλά σας εάν έχει σχηματιστεί μεμβράνη στην επιφάνεια της κόλλας. Σε μια τέτοια περίπτωση, αφαιρέστε το τμήμα της κόλλας που έχει στεγνώσει και εφαρμόστε νέα ποσότητα κόλλας. Εάν έχει περάσει μεγαλύτερο χρονικό? διάστημα και
απαιτούνται διορθώσεις, αφαιρέστε το πλακίδιο, καθαρίστε τις επιφάνειες από? την κόλλα και τοποθετείστε εκ νέου κόλλα.

6. Δειγματοληπτικά σηκώστε πλακίδια σε διάφορα σημεία για να ελέγξετε την επιφάνεια επαφής (διαβροχής) με την κόλλα. Ελέγξτε τα δείγματα για να βεβαιωθείτε ότι η κόλλα έχει καλύψει πλήρως το πίσω μέρος του πλακιδίου.
7. Αφήστε επαρκείς αρμούς μεταξύ των πλακιδίων.
Δημιουργήστε ελαστικούς αρμούς διαστολής.
- ανά? ? 10 m2 σε εξωτερικούς χώρους
- ανά? ? 25 m2 σε εσωτερικούς χώρους
- ανά? ? 8 m μήκους για μακρόστενες επιφάνειες.
Τηρήστε όλους τους κατασκευαστικούς αρμούς, τους αρμούς διαμερισμού? και τους περιμετρικούς αρμούς που υπάρχουν στο υπόστρωμα.

8. Καθαρίστε το πλεονάζον συγκολλητικό υλικό από την επιφάνεια του πλακιδίου και μεταξύ των αρμών πριν στεγνώσει η κόλλα. Εφόσον η κόλλα στεγνώσει θα χρειαστεί μηχανικός τρόπος για να καθαριστούν.

Γενικές σημειώσεις
- Προϊόν για επαγγελματική χρήση
- Να συμμορφώνεστε με τα πρότυπα και τους εθνικούς κανονισμούς
- Μη χρησιμοποιείτε το συγκολλητικό υλικό για να καλύψετε ανωμαλίες του υποστρώματος μεγαλύτερες από 15 mm.
-Θερμοκρασία, αερισμός, απορροφητικότητα του υποστρώματος και του τοποθετούμενου υλικού? ενδέχεται να διαφοροποιήσουν τους χρόνους εργασιμότητας και ωρίμανσης του συγκολλητικού? υλικού? .
- Χρησιμοποιήστε οδοντωτή? σπάτουλα κατάλληλη για τις διαστάσεις του πλακιδίού ή της πλάκας.
- Εξασφαλίστε ότι δεν θα υπάρχουν κενά και ότι έχουμε μια πλήρως συμπαγή και ενιαία στρώση της κόλλας κάτω από τα πλακάκια (πλήρης διαβροχή) σε όλες τις εξωτερικές εφαρμογές τοποθέτησης.
- Εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε το δελτίο δεδομένων ασφαλείας
Προδιαγραφές προϊόντος
Χαρακτηρίζεται ως συγκολλητικό τύπου C2ΤΕ S1, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 12004

Κατανάλωση 1,5- 4 Κg/m2

Τρόποι & Έξοδα Αποστολής

Δείτε αναλυτικά εδώ: Τρόποι & Έξοδα Αποστολής & Τρόποι Πληρωμής  

  • e-Banking

Alpha Bank
GR0701406400640002330002044

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
GR1801104610000046101878521