Δευ - Παρ 08:00 - 17:00 & Σαβ 08:00 - 14:00
info@kantarzoglou.gr
Greeceuk
Αρχική        Κλειδαριά Εξωτερική (Κουτιαστή) Δεξιά 2450100.50-1 FF

Κλειδαριά Εξωτερική (Κουτιαστή) Δεξιά 2450100.50-1 FF

Κλειδαριά Εξωτερική (Κουτιαστή) 2450.50 FF
Κλειδαριά Εξωτερική (Κουτιαστή) Δεξιά 2450100.50-1 FF
Κλειδαριά Εξωτερική (Κουτιαστή) Δεξιά 2450100.50-1 FF
Kωδικός 21728
Τιμή 25,00€
Διαθεσιμότητα Άμεσα Διαθέσιμο
Αγορά
Πίσω σε: Μεγέθη
Πίσω σε: Κλειδαριά Εξωτερική (Κουτιαστή)
Προσθήκη στα αγαπημένα
Share on FB Share on Twitter Share on Pinterest

Περιγραφή

κουτιαστη εξωτερικη κλειδαρια

Εξωτερική Κλειδαριά Πόρτας (Κουτιαστή)

Η κουτιαστή κλειδαριά τοποθετείται εξωτερικά της πόρτας κι είναι ιδανική λύση για ξύλινες εξωτερικές πόρτες που δεν έχουν υποδοχή για να τοποθετηθεί χωνευτή κλειδαριά, για σιδερένιες στις οποίες αρκεί η δημιουργία μόνο της τρύπας που θα περάσει ο κύλινδρος κλειδαριάς, όπως επίσης αποτελεί ιδακινή λύση για καγκελόπορτες κι αυλόπορτες. Έχουν ενσωματωμένο συρόμενο πόμολο που μαζεύει τη γλώσσα της κλειδαριάς καταργώντας την απαίτηση να τοποθετηθεί στην πόρτα πόμολο, αποτελώντας ιδανική λύση για ξύλινες πόρτες με βαριά χρήση όπως σε ενοικιαζόμενα σπίτια κι αποθήκες, σιδερένιες πόρτες και καγκελόπορτες. Οι κουτιαστές κλειδαριές διακρίνονται σε αριστερές και δεξιές για τοποθέτηση σε πόρτες με αριστερή ή δεξιά αντίστοιχα φορά. Το σώμα της κλειδαριάς τοποθετείται στην πλευρά της πόρτας που είναι εσωτερικά του χώρου μας, έτσι στην εξωτερική πλευρά της πόρτας φαίνεται μόνο ο κύλινδρος. Εσωτερικά του χώρου λοιπόν βλέπουμε την κλειδαριά όπως στην εικόνα αριστερά, κι αντίθετα με τις χωνευτές κλειδαριές εξωτερικής πόρτας, η γλώσσα της κλειδαριάς είναι κάτω από την γλώσσα κλειδώματος, φαίνεται δηλαδή ως να είναι ανάποδα.

Πως επιλέγω κουτιαστή κλειδαριά;

Για πόρτες που ανοίγουν εσωτερικά του σπιτιού, αυλής, αποθήκης κλπ και κοιτώντας την πόρτα από μέσα:

  • όταν η κλειδαριά τοποθετείται στη δεξιά πλευρά της πόρτας τότε είναι δεξιά κλειδαριά
  • όταν η κλειδαριά τοποθετείται στην αριστερή πλευρά της πόρτας τότε είναι αριστερή κλειδαριά

Πως μετράμε τις διαστάσεις της κουτιαστής κλειδαριάς;

  • Το κυριότερο είναι να μετρήσουμε την απόσταση από το κέντρο (Κ) του κυλίνδρου, δηλαδή από την υποδοχή του κλειδιού έως το πρόσωπο της κλειδαριάς από το οποίο βγαίνουν οι γλώσσες. Συνήθως είναι 50 χιλιοστά (mm) - 5 εκατοστά (cm), αλλά υπάρχουν και 40mm, 60mm όπως κι άλλες πιο ..εξωτικές διαστάσεις κατά περίπτωση!
  • Σε περίπτωση αντικατάστασης ή άλλου λόγου πχ στενότητας, μετράμε επίσης το ύψος (Υ) και το πλάτος (Π) της κλειδαριάς

» Οι πόρτες χαρακτηρίζονται σε αριστερές - δεξιές βάσει με το που στηρίζονται (δηλ. που είναι οι μεντεσέδες) κοιτώντας εξωτερικά του χώρου και με την πόρτα να κινείται προς το εσωτερικό του χώρου. Πχ η αριστερή κλειδαριά τοποθετείται σε πόρτα που όταν την κοιτάμε εξωτερικά του χώρου οι μεντεσέδες στήριξης είναι αριστερά της και ανοίγει προς τα μέσα με αριστερή φορά.

» Προσοχή: Στις σπάνιες περιπτώσεις που η πόρτα ανοίγει προς τα έξω, δηλαδή εξωτερικά του χώρου μας, δεν ισχύουν τα παραπάνω και δεν ταιριάζει ούτε η αριστερή, ούτε η δεξιά, ούτε αν μπει ...ανάποδα διότι πάντα θα βρίσκει κόντρα η γλώσσα της κλειδαριάς και δεν θα κλείνει σπρωχτά, αλλά θα πρέπει κάθε φορά να τραβάμε τη γλώσσα με το συρόμενο πόμολο για να κλείσει η πόρτα. Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις η αλλαγή φοράς της γλώσσας δεν μπορεί να γίνει από ιδιώτη αλλά από κλειδαρά με το σχετικό κόστος.

Τρόποι & Έξοδα Αποστολής

Δείτε αναλυτικά εδώ: Τρόποι & Έξοδα Αποστολής & Τρόποι Πληρωμής  

  • e-Banking

Alpha Bank
GR0701406400640002330002044

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
GR1801104610000046101878521