Δευ - Παρ 08:00 - 17:00 & Σαβ 08:00 - 14:00
info@kantarzoglou.gr
Greeceuk
Αρχική     Δομικά Κονιάματα     Επισκευαστικά Κονιάματα   Bauer Kapa-11 25Kgr Ινοπλισμένη Κόλλα Θερμομονωτικών Πλακών Σοβάς Λευκός

Bauer Kapa-11 25Kgr Ινοπλισμένη Κόλλα Θερμομονωτικών Πλακών Σοβάς Λευκός

Bauer Kapa-11 25Kgr Ινοπλισμένη Κόλλα Θερμομονωτικών Πλακών Σοβάς Λευκός
Bauer Kapa-11 25Kgr Ινοπλισμένη Κόλλα Θερμομονωτικών Πλακών Σοβάς Λευκός
Kωδικός 33177
Κατασκευαστής Bauer
13,50€
Η τιμή μειώθηκε κατά 5%
Τιμή 12,80€
Διαθεσιμότητα Άμεσα Διαθέσιμο
Αγορά
Πίσω σε: Επισκευαστικά Κονιάματα
Προσθήκη στα αγαπημένα
Share on FB Share on Twitter Share on Pinterest

Περιγραφή

Kapa 11 Ινοπλισμένη Κόλλα Θερμομονωτικών Πλακών Σοβάς Λευκός

Ινοπλισμένη κόλλα και σοβάς οπλισμού, τσιμεντοειδούς βάσης, για τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης, πετροβάμβακα κλπ. σε προσόψεις κτιρίων και δάπεδα. H Kapa 11 προσφέρει αξεπέραστη πρόσφυση, μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις διάτμησης και εγγυάται επαρκή επίπεδα αντοχής για πολλές δεκαετίες. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και για την κάλυψη των πλακών με την εφαρμογή του ειδικού υαλοπλέγματος ως αντιρρηγματικός σοβάς οπλισμού και υπόστρωμα για το σοβά τελικής στρώσης στα συστήματα θερμοπρόσοψης. Έχει μηδενική ολίσθηση και μεγάλο ανοιχτό χρόνο επικόλλησης.

Μορφή: τσιμεντοειδής κονία

Αναλογία νερού: περίπου 7-8L για 25Kg

Πυκνότητα ξηρού κονιάματος: 1,4 kg/l

Πυκνότητα μίγματος με νερό: 2,0 kg/l

Πάχος εφαρμογής έως 15-20mm

 

Περιγραφή

Ινοπλισμένη, πυράντοχη κόλλα και σοβάς οπλισμού, τσιμεντοειδούς βάσης, για τοποθέτηση και επικάλυψη θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης, πετροβάμβακα κλπ. σε προσόψεις κτιρίων και δάπεδα. H KAPA 11 προσφέρει αξεπέραστη πρόσφυση, μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις διάτμησης και εγγυάται επαρκή επίπεδα αντοχής για πολλές δεκαετίες. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και για την κάλυψη των πλακών με την εφαρμογή του ειδικού υαλοπλέγματος ως αντιρρηγματικός σοβάς οπλισμού και υπόστρωμα για το σοβά τελικής στρώσης στα συστήματα θερμοπρόσοψης. Έχει μηδενική ολίσθηση και μεγάλο ανοιχτό χρόνο επικόλλησης.

Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα

Κολλάει αφρώδη και ινώδη μονωτικά υλικά εξηλασμένη-διογκωμένη πολυστερίνη και πετροβάμβακα σε επιφάνειες από:

  • Τσιμεντοκονία
  • Σοβά
  • Μοριοσανίδες
  • Σκυρόδεμα
  • Γυψοσανίδες
  • Τσιμεντοσανίδες
  • Πορομπετόν
  • Τούβλα κλπ.

 Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Μορφή: Κονία τσιμεντοειδούς βάσης.

Απόχρωση: Λευκό ή γκρι.

Συρρίκνωση: Μηδενική.

Χρόνος ζωής στο δοχείο: τουλάχιστον 5 ώρες.

Απαιτήσεις σύμφωνα με EN 998-1

Ανοιχτός χρόνος επικόλλησης: Τουλάχιστον 20 λεπτά

Χρόνοι μικρορυθμίσεων: Τουλάχιστον 20 λεπτά.

Θερμοκρασία εφαρμογής: Από +5οC έως +35οC.

Θερμοκρασία αντοχής: Από -30 οC έως +90 οC.

Συγκολλητική αντοχή :

μετά από 28 ήμερες ? 1,6 Ν/mm2

μετά από βύθιση σε νερό ? 0,8 Ν/mm2

Συγκολλητική δύναμη σε πλάκες πολυστερίνης:

?0.15 N/mm2

Συγκολλητική δύναμη σε σκυρόδεμα: ? 1,6 Ν/mm2

Συγκολλητική δύναμη σε τούβλα: ? 0,95 Ν/mm2

Συντελεστής διάχυσης υδρατμών (μ): 25

Αντοχή? σε θλίψη: ? 14 Ν/mm2

Aντοχή? σε κάμψη: ? 6 Ν/mm2

Αντίδραση στη φωτιά: Κλάση Α1

 

Προετοιμασία υποστρώματος

 

Εξασφαλίζουμε επιφάνειες επίπεδες και σταθερές που να έχουν ξηρανθεί πλήρως και να μην παρουσιάζουν τάσεις συρρίκνωσης. Απομακρύνουμε σαθρά, αποκολλημένα τμήματα, ρύπους λάδια και σκόνες. Σε ιδιαίτερα απορροφητικά υποστρώματα και σε συνθήκες πολύ υψηλής θερμοκρασίας συνιστάται διαβροχή πριν την χρήση.

 

Προετοιμασία μίγματος

 

Το υλικό προετοιμάζεται σε δοχείο ρίχνοντας πρώτα περίπου ? της απαιτούμενης ποσότητας νερού και προσθέτοντας το περιεχόμενο του σάκου σταδιακά ανακατεύοντας με την χρήση ηλεκτρικού αναδευτήρα χαμηλών στροφών. Στη συνέχεια προσθέστε νερό έως ότου έχουμε ένα μίγμα ομοιογενές με την επιθυμητή σύσταση. Η ποσότητα του νερού ανάμιξης που αναγράφεται στην συσκευασία είναι ενδεικτική και μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ή περισσότερο νερό για

περισσότερο ή λιγότερο θιξοτροπική σύσταση ανάλογα την εφαρμογή. Η προσθήκη πολύ περισσότερου νερού από την αναγραφόμενη μπορεί να προκαλέσει μείωση του πάχους της κόλλας κατά την ξήρανση και μείωση των αντοχών του κονιάματος.

 

Οδηγίες χρήσεως

 

Ως κόλλα:

 

Απλώνουμε την KAPA 11 κατευθείαν σε όλη την επιφάνεια πίσω από τις θερμομονωτικές πλάκες με μια οδοντωτή σπάτουλα ώστε να έχουμε ομοιόμορφη κατανομή. Μεγάλων διαστάσεων πλάκες πρέπει να επικολλούνται πλήρως στην επιφάνεια. Σε πλάκες μικρών διαστάσεων ή πολύ ανώμαλα υποστρώματα η κόλλα εφαρμόζεται με μυστρί περιμετρικά και σημειακά σε επιλεγμένα σημεία. Στην συνέχεια τοποθετούμε τις πλάκεςστο υπόστρωμα εφαρμόζοντας πίεση.

 

Ως οπλισμένο κονίαμα:

 

Σε 24 τουλάχιστον ώρες από την κόλληση των θερμομονωτικών πλακών εφαρμόζουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα KAPA 11 πάνω σε αυτές χρησιμοποιώντας οδοντωτή σπάτουλα με μέγιστο πάχος 3mm. Στη συνέχεια και όσο η στρώση μας είναι ακόμα νωπή τοποθετούμε το υαλόπλεγμα πιέζοντας το με την σπάτουλα ώστε να έχουμε πλήρη εγκιβωτισμό του. Οι ενώσεις του υαλοπλέγματος πρέπει να επικαλύπτονται κατά 10cm τουλάχιστον. Τέλος λειαίνουμε την επιφάνεια και απομακρύνουμε την κόλλα που περισσεύει .

 

Ως συγκολλητικό θερμομονωτικών πλακών για ταράτσες:

 

Τοποθετούμε με μυστρί την κολλά KAPA11 περιμετρικά των πλακών πολυστερίνης και σε επιλεγμένα σημεία τους. Καλύπτουμε με τις πλάκες όλη την επιφάνεια της ταράτσας. Στην συνέχεια καλύπτουμε τις πλάκες με έτοιμο τσιμεντοκονίαμα HARDOX LEVEL. Έπειτα από 10 ήμερες τουλάχιστον επαλείφουμε την τσιμεντοκονία με ELASTOSIL (ελαστικό σύστημα στεγανοποίησης 2 συστατικών) ώστε να επιτύχουμε άριστη στεγάνωση υψηλών προδιαγραφών και προστασία του συστήματος. Η εφαρμογή δεν συνιστάται σε ακραίες ηλιακή ακτινοβολία (θερμοκρασία μεγαλύτερη από 35 ° C) ή βροχόπτωση, ή σε περιόδους κατά τις οποίες η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από 5 ° C.

 

Προδιαγραφές προϊόντος

 

Κατατάσσεται ως GP CS IV W2 rendering mortar σύμφωνα με EN 998-1.

 

Κατανάλωση

 

    Ως συγκολλητικό μονωτικών πλακών: 2-4 kg/m2 ανάλογα με τον τύπο της σπάτουλας και του υποστρώματος.

    Ως οπλισμένο υπόστρωμα του σοβά: περίπου 1,5 kg/m2/mm

    Ως συγκολλητικό για θερμομόνωση ταρατσών: περίπου 4-5 kg/m2

Τρόποι & Έξοδα Αποστολής

Δείτε αναλυτικά εδώ: Τρόποι & Έξοδα Αποστολής & Τρόποι Πληρωμής  

  • e-Banking

Alpha Bank
GR0701406400640002330002044

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
GR1801104610000046101878521